Bloedprikken - Priklocatie Dorpshuis de Stobbe

Priklocatie De Stobbe - Emmer-Erfscheidenveen

U kunt in De Stobbe voor bloedafname terecht op dinsdag tussen 8.30-9.00
Uw huisarts of specialist wil uw bloed laten onderzoeken. U krijgt hiervoor een formulier waarop de arts aangeeft welke onderzoeken nodig zijn.

Dorpshuis De Stobbe is een van de priklocaties van Het Scheper Ziekenhuis Emmen. Deze dienst biedt de inwoners van Emmer-Erfscheidenveen de mogelijkheid binnen de eigen wijk een bloedafname te laten doen voor medisch onderzoek.

Waar moet u zijn?

Wanneer u door de hoofdingang de Stobbe in loopt vind u de 'priklocatie' in het lokaal aan uw rechterhand. Er is genoeg mogelijkheid even plaats te nemen om te wachten. Prikken gaat op volgorde van binnenkomst.

Wat neemt u mee

Naar het laboratorium neemt u in ieder geval mee:

  1. het ingevulde aanvraagformulier (dat u van uw huisarts ontvangen heeft)
  2. een geldig legitimatiebewijs

Nuchter of niet

In principe hoeft u niet nuchter te zijn wanneer u bloed laat prikken. Is dit wel nodig, dan zal uw arts dit van tevoren aangeven. Soms moet u voor een bloedonderzoek nuchter zijn. Dat staat aangegeven op het formulier. U komt dan ’s ochtends voor bloedafname. Vanaf de 22.00 uur op de avond ervoor, mag u niet meer eten of drinken. U mag wel water en thee zonder suiker drinken. Dat komt omdat sommige stoffen direct na het eten van voedsel in verhoogde concentratie in het bloed voorkomen. Dan zou de (huis)arts verkeerde conclusies kunnen trekken. Het gaat hier vooral om glucose (= een suiker) en triglyceriden (= een vet).

Bron teksten: scheperziekenhuis

Vaste Agenda

Activiteit Tijdstip  
Maandag 
 Linedance
(alleen leden)
19.00-22.00  
Dinsdag 
Bloedprikken 08.30-09.00  
Ouderen Soos 14.00-16.00  
Noaberhuus 13.00-15.00  
Creatieve groep
(elke 2e dinsdag)
19.30-22.00  
Klaverjassen
(eind sept - april)
19.30-22.00  
Woensdag 
Bewegen voor ouderen 10.30-11.30  
Linedance
(alleen leden)
19.00-22.00  
Donderdag 
Darten 19.00  
Vrijdag  
Zaterdag  
Zondag  


Kijkt u voor afwijkende data, uitgevallen data of extra ingevoegde data of tijden op de pagina's van de verschillende activiteiten

Zoeken